Az Én Budapestem     

EDDY KABELITZ
Vegyészmérnök / Alapítónk

vagy gyógyulni vágyó embernek ad lehetőséget a megújulásra ez a város. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, van, aki csak rövidebb, van, aki hosszabb időt is eltölt itt, élvezve a magyarok vendégszeretetét és a kikapcsolódás ezernyi formáját. Sokan úgy döntenek, ahogyan én is, hogy itt maradnak örökre. Szeretek itt élni, szeretem az itt élő embereket, szeretem az európai kultúrát. Bár sokat utazom Kaliforniába, a legújabb  regeneratív kezelések megtanulásának ügyében, Budapesten érzem otthon magam.

Amerikai vagyok. Kaliforniában a Long Beach Egyetem vegyészmérnöki szakán diplomáztam. Magyar lányt vettem feleségül, aki átcsábított Magyarországra. Több, mint húsz éve élek ebben az egyedülállóan szép és különleges városban. Budapest kelet Párizsa, Európa egyik legszebb fővárosa. Ez, a Duna két partján fekvő város tele van kulturális és művészeti értékkel, gyönyörű épületekkel, templomokkal, hidakkal, terekkel. Ez a város lett az otthonom. Itt alapítottam családot, itt élek. Szeretek sétálni a Várnegyedben, a Margitszigeten, élvezem a Liget hangulatát, a kávéházak, vendéglők ízeit, a múzeumok és könyvtárak csendjét, a színházak és a mozik művészi világát. Egyedülállóak Budapest „romkocsmái” is, ahol pezsgő élet folyik, de ugyancsak híres ez a város a szép fürdőiről,   jótékony  gyógyvizeiről.   Sok-sok  pihenni 

2000-ben megalapítottam a saját plasztikai sebészeti klinikámat, ahol addig ismeretlen, újszerű módszereket vezettem be. Amerikából hoztam a híres LPG cellulit-kezelő gépet, mezoterápiás eszközöket, lézergépeket. Alkalmaztam zsírátültetést is. Ezek a módszerek átvezettek a plasztikai sebészet területéről a gyógyászat területére, azon belül pedig ízületi porcok regenerálásához. Mint alapítónak, elengedhetetlenül fontos a megbízható orvosi munka. Büszke vagyok arra, hogy olyan kiváló szakemberekkel dolgozom, mint Dr. Szokoly Miklós, akinek 7 szakvizsgája és 40 éves orvosi gyakorlata van, valamint a kitűnő kéz-és plasztikai sebész Dr. Vancsó Péter. Segítségükkel ma már a hazai páciensek számára is elérhetőek azok az őssejt-terápiás kezelések, amelyeket Amerikában már több mint tíz éve alkalmaznak az osteoarthritis (porckopás) gyógyításában.

A Magyar Plasztikai Sebészeti Központ klinikája biztosítja minden hozzánk forduló páciensünknek a kényelmes és biztonságos ellátást, az eredményes korszerű kezelést, a műtéti beavatkozás nélküli gyógyulást. A kezelést követő néhány nap múlva pácienseink fájdalom mentesen tölthetik idejüket Budapesten. Gondtalanul gyönyörködhetnek a budai panorámában, vagy a pesti oldal hangulatos utcáin sétálhatnak, esetleg éppen egy tetőkerti kis bárból élvezhetik a városi fényeket akár napsütésben, akár esti kivilágításában.

 

Az őssejtterápia felfedezése és a protokoll kidolgozása a kopott ízületek regenerálására egy véletlenszerű családi történettel kezdődött. Néhány évvel ezelőtt édesapám a szokásos szombat esti focimeccsről fájó térddel, bicegve ért haza. Másnap a bal térde úgy megduzzadt, hogy még az ágyból sem tudott felkelni. Hallotta a térdízülete kattogását, recsegését. MRI vizsgálattal megállapították, hogy édesapámnak súlyos térdízületi kopása van. Az orvosok protézis beültetést ajánlottak, de apám nem vállalta a kockázatos műtétet. Ekkor a klinikámon dolgozó orvos kollégáimmal egy non-invazív megoldást próbáltunk ki a fájdalom enyhítésére: szteroid befecskendezést kapott a bal térdízületébe, majd hialuronsavat és PRF injekciót adtunk. Bár a fájdalom enyhült pár napig, de utána jobban megerősödött. Apám állapota egyre rosszabbá vált, és ekkor az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha a plasztikai sebészetben használt zsír betöltést alkalmaznám, némi módosítással? A zsírszövet rendkívül gazdag őssejtekben, ezt használják ki a plasztikai sebészetben a szövetek regenerálása érdekében. A klinikámon nagyon jó eredményekkel alkalmaztuk ezt a módszert már több éve. A páciensek rendkívül elégedettek voltak. Újszerű ötletemmel egyidőben egy amerikai orvos barátom kidolgozott egy pontos eljárásrendet a sérült ízületek őssejteket tartalmazó zsírszövettel történő injekciós regenerálására. Micsoda véletlen egybeesés! Már csak édesapámat kellett meggyőznöm, hogy vállalja a „kísérleti nyúl” szerepét. Ez végül is sikerült, belátta, hogy nincs veszíteni valója, hiszen az összes többi kezelés, amit kapott, hatástalan volt, és a családot is kikészítette a fájdalom miatti folytonos ingerlékenységével. Végül is beleegyezett. Megkapta a kezelést, és a legnagyobb meglepetésünkre, a fájdalma néhány nap alatt jelentősen csökkent, pár hét után teljesen megszűnt, és azóta sem tért vissza. 3 hónap múlva ismét focizott, visszanyerte a mozgékonyságát, megszűntek a panaszai és a család is megnyugodott. E lenyűgöző eredmény után nagy intenzitással folytattunk a módszer fejlesztését és alkalmazását. A térd vagy csípőízületbe fecskendezett őssejt rendkívül ígéretes és megbízható terápia a porckopások és ízületi panaszok kezelésére.

Orvosaink

Dr. Vancsó Péter

Baleseti sebész, kézsebész, plasztikai sebesz

szokoly_miklos.jpg

sebesz, kézsebesz, traumatologus, ortoped orvos

Dr. Szokoly Miklós

Történetünk

2000 - Esztétikai cégünk megalapítása

2008 - Plasztikai részlegünket megnyitjuk

Az aranyszál beszövést és mezoterápiát elsőként mi vezetjük be Magyarországon. Az őssejteket tartalmazó zsírbetöltést sikeresen alkalmazzuk arcfeltöltésre és mellnagyobbításra. Az őssejt szeparáláshoz szükséges gépek rendelkezésünkre állnak és az ortopédiai regeneratív kezezelésről tudomást szerzünk.

2015 - Az első páciensnek megcsináljuk a regeneratív izületi kezelést

Amerikából hozott lézergépekkel megkezdjük bőrgyógyászati kezeléseinket. Több mint 1000 páciensen végeztünk lézeres szőrtelenítést, hajszálér kezelést, tettoválás eltávolítást, lábgomba és szemölcs eltávolítást.

2014 - Amerikában megtanuljuk az őssejt szeparálást

Los Angelesben alapítónk barátja dr. Mark Bergmann betanítja a regeneratív kezelést és dr. H. Yoshimura kutató átküldi a pontos protokolt.

Első hivatalos páciensünk zsírleszívásra jelentkezik nálunk és kiderül, hogy a jobb térdében elkopott a porc, nehezére esik lemenni a lépcsôn. Olyan jól sikerül a műtét, hogy 3 hónap múlva sielni megy.

2020 - Bevezetjük a PRF injekciót

Több száz páciens regeneratív kezelése után elmondhatjuk, hogy ügyfeleink 95 %-a nagyon jól reagál a regeneratív izületi kezelésre. A vérbôl nyert PRF injekció 2 héten belül lecsökkenti a gyulladást és fájdalmat az izületben. A zsírból nyert regeneratív sejtek pedig 6 hónap alatt felépítik a porcot.

Páciens-vélemények

Károly

18 napja kaptam őssejkezelést mindkét térdembe. A bal térdemben teljesen elmúlt a fájdalom, a jobb térdem pedig csak éjszaka fáj. Az utóbbi olyan rossz állapotban volt, hogy az orvosok protézis-beültetését javasolták. Úgy éreztem, ehhez még túl fiatal vagyok. Örülök, hogy az őssejtkezelést választottam. Nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan csökkennek a fájdalmaim.

Young Man Smiling in the Office

Carlos

Az évek során az intenzív sportolástól mindkét térdemben és csípőmben elkopott a porc. Az őssejtterápia hatására az ízületek mobilitása egyértelműen javult. A kezelés óta heti rutinná váltak a fél órás futások és a fájdalmas, rövid sétákból, sokkal hosszabb túrák születtek.

Rozália

A jobb csípőmben a röntgenvizsgálat csak enyhe kopást mutatott ki. Ennek ellenére alig tudtam leülni egy székre, a fájdalom belenyilalt a lábamba. A Mona Lisa Klinikán PRF-injekcióval kezeltek. Két hét után teljesen megszűnt a fájdalom. Már nem esik nehezemre a mindennapi munka. Végre fájdalomcsillapító nélkül élek!

Tibor

A reumás artitisz 10 éve kínozza a szervezetemet. Az utóbbi években a jobb kezemen a középső és gyűrűsujjamat már nem is tudtam kinyújtani. Az őssejtinjekció után pár héttel teljesen elmúlt a gyulladás. Megszűnt a fájdalom és az ujjaimat tökéletesen tudom használni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy újra képes leszek kézilabdázni a régi csapatommal.